joi, 7 noiembrie 2013

Fursecuri cu ciocolata – Chocolate Cookies

Ca orice mama cu pitici la scoala ma confrunt adeseori cu problema pachetelului. Bine, pentru cele cateva ore petrecute la scoala, avand in vedere ca micul dejun este unul destul de consistent, nu le trebuie mare lucru, dar macar o banana, un fursec sau un biscuit tot trebuie sa le pun in ghiozdan. Si atunci am decis sa le fac eu acasa diverse fursecuri in loc de biscuitii de la magazin, foarte frumos ambalati :)
Din cantitatile de mai jos ies in jur de 45 de biscuiti, in functie de cat ii faceti de mari, indeajuns pentru cateva zile de scoala, timp in care o sa-i pastrati intr-o cutie cu capac ;)
Fursecuri cu ciocolata

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 150 g zahar (pudra)
  • 2 oua
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 400-450 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Fursecuri cu ciocolata – Chocolate Cookies:

Untul moale, lasat pentru o vreme la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o crema pufoasa. Adaugam apoi pe rand ouale, unul cate unul si mixand bine dupa fiecare, si un praf de sare.
  • Crema de unt are tendinta sa se “taie”, dar daca veti adauga ouale in compozitie fara sa opriti mixerul dupa fiecare ou adaugat veti evita aceasta situatie.
Dupa ce am incorporat bine ouale in compozitie adaugam faina amestecata cu praful de copt. Dam deoparte mixerul si amestecam cu o spatula.
  • In functie de tipul de faina folosit o sa trebuiasca undeva in jurul a 400 g, daca mai e necesar mai adaugati atat cat sa obtineti o compozitie moale dar care poate fi modelata, fara sa se lipeasca de maini.
  • Praful de copt il puteti inlocui cu 1 lingurita de bicarbonat, dar mie personal mi-a placut mai mult varianta cu praf de copt, chiar daca acestea din urma ies putin mai plate
La sfarsit incorporam ciocolata tocata cu cutitul.
Rupem bucati din aluat si le modelam sub forma de bile. Le asezam in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.
Fursecuri cu ciocolata
Dam la cuptor pentru cca 20 de minute, pana se rumenesc usor pe “talpa”.  Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Pofta buna! ;)
Fursecuri cu ciocolata
Tags: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu